Dia Internacional de la Dona

La Federació Catalana de Voleibol es vol sumar un any més als actes reivindicatius de Dia Internacional de la Dona, aquest pròxim 8 de març, amb un text que exigeix la igualtat real i el Compromís de l’eliminació de qualsevol mena de discriminació de gènere.

El món del voleibol, esport que és exemple a nivell mundial pel que a nombre de llicències es refereix, vol reivindicar la igualtat real de gènere dins i fora del terreny de joc, i en tots els estaments. La necessitat de visibilitat ja no només de les esportistes, també de les àrbitres, de les entrenadores, de les tècniques i de les dirigents esportives. Per això no només és conformem en reivindicar la igualtat el 8 de març, sinó que anem més enllà perquè aquesta igualtat sigui real i plena en igualtat de drets i condiciones de vida.

Que les esportistes no dubtin de ser mares, si així ho desitgen, que les dirigents esportives tinguin oportunitats reals i equitatives de conciliació familiar, que en tots els estadis de l’esport es tingui accés als mateixos premis i a la mateixa visibilitat. Que els mèrits aconseguits en tots els casos siguin valorats per igual per tal de no seguir aguditzant les desigualtats de gènere.

La igualtat real és un dret en tots els àmbits de la nostra vida, també en el món de l’esport, i en el voleibol. A les nostres mans està conscienciar d’aquesta necessitat d’igualtat reals ales nostres jugadores, companyes, tècniques i directives.

Per nosaltres, per la igualtat real.